Kotvičník

Semínka kotvičníku máme v prodeji celoročně. 
Rostliny kotvičníku prodáváme od konce dubna do července.
Kotvičníková nať ze sklizně srpen 2023 je už v prodeji.

Měsíčnice vytrvalá

Měsíčnice vytrvalá

25 Kč

Lunaria rediviva - Užívá se zejména ke zklidněné srdce, tj. proti jeho bušení, arytmii nebo při angíně pectoris. Plody se užívají i jako antiepileptikum, při bolestech hlavy psychického původu nebo při doléčení po otřesu mozku.

Množství

Při epilepsii se podávají 4 sklenice nálevu z lusků denně, je-li měsíčnice podávána jako kardiosedativum, postačí denně 2 až 3 sklenice nálevu z listů. Nať lze aplikovat i ve formě koupele končetin např. při tachykardii, vysokém krevním tlaku, křečových žilách apod.

Vytrvalá, 10 až 140 cm vysoká bylina. Lodyha přímá, v horní polovině větvená, dole chlupatá, chlupy dolů směřující. Dolní a střední lodyžní listy dlouze řapíkaté, okrouhle vejčité až vejčitě kopinaté, na bázi srdčité, na okraji zubaté, horní listy krátce řapíkaté, vejčitě kopinaté až kopinaté, na vrcholu zašpičatělé, na okraji zubaté. Květy uspořádány ve složeném hroznu, vonné, fialové, zřídka bílé, šešule eliptické až podlouhlé, na vrcholu zašpičatělé. Kvete v V až VII.

Měsíčnice roste ve vlhkých stinných lesích, suťových lesích a podél potoků a řek. Vyžaduje půdy humózní a vlhké. Vyhovují jí stinná stanoviště. Nejvhodnějším místem pro pěstování měsíčnice je mírný polostín (pod vysokými stromy), kde půda nevysychá příliš rychle.

90

Vlastnosti

Balení
15 semen