Aktuálně

Kotvičník - nať

vyprodána.

Další bude až z letní sklizně, až od září 2020

Kotvičník - semena
s klíčivostí do konce roku 2021 jsou již v prodeji.
Výrobce semen Zahradnictví JIKL.
A profesionální výrobce semen, firma Planta Naturalis.

Nezapomeňte na množstevní výhody  5+1

Semena kotvičníku - MIX
to je 3 balení semen kotvičníku od JIKL a 3 balení semen kotvičníku od Planta Naturalis za celkem 150 Kč.

Kotvičník - rostliny 
jedná se o letničku, rostliny jsou v prodeji od konce dubna do konce června.
I zde platí množstevní výhoda 5+1.

Kontakt

Zahradnictví JIKL
Jiří Klušák

Martínkov 105,
675 44 Lesonice
» Zobrazit na mapě


e-mail:   jikl@jikl.cz
tel.:  721 247 239


IČ:    415 46 393
DIČ:  CZ 6104101025

Číslo účtu:  KB:
107-5107540237/0100

Zahradnictví JIKL funguje.
Máme otevřeno a prodáváme.


BAKTERIÓZY - Bakteriální hniloby

Ochrana proti bakteriózám je pouze profylaktická a zahrnuje nepěstování cibulovin na příliš vlhkých půdách, důsledné střídání plodin, ochranu proti hmyzím škůdcům (především květilce cibulové), sklizeň za suchého počasí a to fyziologicky nepřezrálých cibulí, rychlé a kvalitní dosušení cibule před uskladněním


Průvodci bakteriálních chorob cibulové zeleniny je několik. Bakterie Burkholderia cepacia způsobuje hnilobu převážně jen vnějších dužnatých suknic, bakterie B. gladioli pv. alliicola oproti tomu postihuje především vnitřní suknice a proto infikované cibule mohou být na první pohled zdravé a neporušené. Bakterie Erwinia carotovora a Pseudomonas eurugonosa jsou původci měkkých skládkových hnilob. Poškození (spálu) nadzemních částí (především listů) póru, ale i jiných cibulovin, způsobuje Pseudomonas syringae pv. porri a průvodcem pruhovitostí listů (ale i hniloby cibulí) cibule kuchyňské je P. viridiflava. Ochrana proti bakteriózám je pouze profylaktická a zahrnuje nepěstování cibulovin na příliš vlhkých půdách, důsledné střídání plodin, ochranu proti hmyzím škůdcům (především květilce cibulové), sklizeň za suchého počasí a to fyziologicky nepřezrálých cibulí, rychlé a kvalitní dosušení cibule před uskladněním (teplota by neměla překročit 30°C), odstranění natě až po jejím dokonalém zaschnutí a skladování pouze mechanicky nepoškozených cibulí a to při teplotě 0 až 2°C a vlhkosti 65 až 70%. Některé bakteriózy omezují i fungicidy na bázi mědi.


Nákupní košík  

(prázdný)