Aktuálně

Kotvičník - nať
je v prodeji.

Kotvičník - semena
s klíčivostí do konce roku 2018 jsou již v prodeji.
Výrobce semen Zahradnictví JIKL.
A profesionální výrobce semen, firma Planta Naturalis.

Nezapomeňte na množstevní výhody  5+1

Semena kotvičníku - MIX
to je 3 balení semen kotvičníku od JIKL a 3 balení semen kotvičníku od Planta Naturalis za celkem 150 Kč.

Kotvičník - rostliny 
jedná se o letničku, rostliny budou v prodeji od konce dubna 2017.
I zde platí množstevní výhoda 5+1.

Objednávat je bude možné od prosince 2016

Kontakt

Zahradnictví JIKL
Jiří Klušák

Martínkov 105,
675 44 Lesonice
» Zobrazit na mapě


e-mail:   jikl@jikl.cz
tel.:  721 247 239


IČ:    415 46 393
DIČ:  CZ 6104101025

Číslo účtu:  KB:
107-5107540237/0100


Na Slovensko zasíláme
pouze na dobírku
a s PPL dopravou.


Stévie sladká


Bíle kvetoucí světlomilná tropická letnička (při správném zimování lze udržovat jako trvalku) dorůstající 70 cm s doloženými léčivými účinky a vysokou sladivostí (250 – 300 x sladší než sacharóza). Látka – glykosid – je stálý za tepla, nemění pH a nekvasí.

Více detailů

45 Kč

53

12 s


Bíle kvetoucí světlomilná tropická letnička (při správném zimování lze udržovat jako trvalku) dorůstající 70 cm s doloženými léčivými účinky a vysokou sladivostí (250 – 300 x sladší než sacharóza). Látka – glykosid – je stálý za tepla, nemění pH a nekvasí.

Využití – v čerstvé podobě i sušené:

·          Nekalorické sladidlo pro tekutiny i pokrmy

·          Stevie zvyšuje produkci insulinu a tím napomáhá ke snížení projevů cukrovky (diabetes mellitus II.)

·           Snižuje projevy pálení žáhy

·          Zlepšuje trávení

·          Ústní voda k výplachům nebo žvýkání lístků – omezuje zápach z úst, pomáhá v prevenci kazivosti zubů i paradentózy, jelikož má antibakteriální a protivirový účinek

·          Pár kapek koncentrátu na vatičce k potírání poštípaných míst či hojících se ran, akné či ekzémů – uklidňující a hojivý účinek

·          Snižuje únavu a únavový syndrom

·          Snižuje touhu po tabáku a alkoholických nápojích

Zpracování:

Sušení: na vzdušném suchém místě, nejlépe části rostli zavěsit a následně po dokonalém vysušení rozdrtit.

Za čerstva : výluhy a extrakty (1 kapka extraktu = 1 větší kostka řepného cukru) , kterými přislazujeme tekutiny a pokrmy (vhodné i do těst) nebo lze lístky, ale také části rostliny, přímo přidávat do tekutin i pokrmů (nařezané na menší kousky) a konzumovat. Či vývar z byliny nebo najemno rozdrcené lístky bez řapíků.

Pěstování: Vhodná pro pěstování v nádobách na větrem chráněných stanovištích. Snáší letnění, ale lépe roste ve skleníku či fóliovníku. Pod 10°C zastavuje růst a při 5°C rostlina vadne. Zaštipování vrcholových výhonů podporuje větvení a obrůstání. Výhony lze již sklízet jakmile dosáhnou 40- 50 cm a krátíme je na cca 20 cm, další sklizeň může následovat za 2-3 měsíce, v závislosti na přírůstcích. V případě pěstování ve skleníků stevie rychleji obrůstá. Z jedné rostliny lze získat az 0,5 kg sušeného materiálu ! Na podzim listy žloutnou a opadají.

Přezimování: Rostlinu sestřihneme po opadání listů na 10- 15 cm nad zemí a zimujeme ve vzdušné místnosti při teplotě 8-14°C, substrát by neměl úplně vyschnout. Přezimují jen kořeny. Rostlina při zimování vytváří v půdě mnoho nových výhonů, proto je vhodné ji na jaře přesadit do větší nádoby. Po vyrašení prvních výhonů začínáme přihnojovat.

bíle kvetoucí světlomilná tropická letnička (při správném zimování lze udržovat jako trvalku) dorůstající 70 cm s doloženými léčivými účinky a vysokou sladivostí (250 – 300 x sladší než sacharóza). Látka – glykosid – je stálý za tepla, nemění pH a nekvasí.

Využití – v čerstvé podobě i sušené:

·          Nekalorické sladidlo pro tekutiny i pokrmy

·          Stevie zvyšuje produkci insulinu a tím napomáhá ke snížení projevů cukrovky (diabetes mellitus II.)

·           Snižuje projevy pálení žáhy

·          Zlepšuje trávení

·          Ústní voda k výplachům nebo žvýkání lístků – omezuje zápach z úst, pomáhá v prevenci kazivosti zubů i paradentózy, jelikož má antibakteriální a protivirový účinek

·          Pár kapek koncentrátu na vatičce k potírání poštípaných míst či hojících se ran, akné či ekzémů – uklidňující a hojivý účinek

·          Snižuje únavu a únavový syndrom

·          Snižuje touhu po tabáku a alkoholických nápojích

Zpracování:

Sušení: na vzdušném suchém místě, nejlépe části rostli zavěsit a následně po dokonalém vysušení rozdrtit.

Za čerstva : výluhy a extrakty (1 kapka extraktu = 1 větší kostka řepného cukru) , kterými přislazujeme tekutiny a pokrmy (vhodné i do těst) nebo lze lístky, ale také části rostliny, přímo přidávat do tekutin i pokrmů (nařezané na menší kousky) a konzumovat. Či vývar z byliny nebo najemno rozdrcené lístky bez řapíků.

Pěstování: Vhodná pro pěstování v nádobách na větrem chráněných stanovištích. Snáší letnění, ale lépe roste ve skleníku či fóliovníku. Pod 10°C zastavuje růst a při 5°C rostlina vadne. Zaštipování vrcholových výhonů podporuje větvení a obrůstání. Výhony lze již sklízet jakmile dosáhnou 40- 50 cm a krátíme je na cca 20 cm, další sklizeň může následovat za 2-3 měsíce, v závislosti na přírůstcích. V případě pěstování ve skleníků stevie rychleji obrůstá. Z jedné rostliny lze získat az 0,5 kg sušeného materiálu ! Na podzim listy žloutnou a opadají.

Přezimování: Rostlinu sestřihneme po opadání listů na 10- 15 cm nad zemí a zimujeme ve vzdušné místnosti při teplotě 8-14°C, substrát by neměl úplně vyschnout. Přezimují jen kořeny. Rostlina při zimování vytváří v půdě mnoho nových výhonů, proto je vhodné ji na jaře přesadit do větší nádoby. Po vyrašení prvních výhonů začínáme přihnojovat.

Nákupní košík  

(prázdný)