Kroupy
Kroupy způsobují mechanická poškození až úplná zničení nadzemních částí rostlin. Intenzita poškození je závislá nejen na velikosti krup a na délce a intenzitě krupobití, ale i na druhu a vývojové fázi zeleniny. Největší škody jsou způsobovány na zeleninách s křehkými listy (např. hlávkový salát nebo špenát) nebo s velkými listy (např. reveň).
Kroupy způsobují mechanická poškození až úplná zničení nadzemních částí rostlin. Intenzita poškození je závislá nejen na velikosti krup a na délce a intenzitě krupobití, ale i na druhu a vývojové fázi zeleniny. Největší škody jsou způsobovány na zeleninách s křehkými listy (např. hlávkový salát nebo špenát) nebo s velkými listy (např. reveň). Pouze malé plochy a nebo jednotlivé rostliny je možné chránit před kroupami pokrýváním fóliemi, netkanými textiliemi nebo jiným materiálem.