Košík0(0)
Kadeřávek Scarlet,...
14 Kč
V našich podmínkách je pěstována endivie kadeřavá. V Itálii je považována za nezbytný doplněk každého zeleninového salátu, zvláště proto, že díky obsahu intybinu povzbuzuje chuť k jídlu. Všechny endivie vytváří velké hlávky, které stále houstnou a vnitřní část je proto vybělena a je nejlahodnější. Rostlina je bohatá na obsah minerálních látek.
Obdobně jako ostatní saláty a čekanky, potřebuje endivie hlubokou a propustnou humózní půdu, dobře zásobenou živinami, nejlépe z kompostů. Štěrbák je rostlinou krátkého dne, vyséváme jej od 15. června do začátku července. Výsevy provedené před 15. červnem často vybíhají do květu, pozdější nestačí narůst.
Směs kadeřavých zelenolistých odrůd s bílým a žlutým srdcem. Osivo ve směsi je barevně rozlišeno, barva semen odpovídá barvě středů růžic.