LISTOVÝ výsev: leden až únor do skleníku, truhlíku vegetační doba od výsadby je 70 - 80 dnů
Popis výrobce semen, SEMO: Listový celer vytvářející růžici jemných aromatických listů výšky 60 – 70 cm s 30 – 40 cm dlouhými vegetačními vrcholy. Nať se sklízí od konce léta postupně nebo na podzim jednorázově. Snáší i opakovanou sklizeň ořezem, ochotně obrůstá a poskytuje další sklizně. Je vhodná k sušení i mražení.
Všechny celery, tedy bulvový, řapíkatý i listový mají dlouhou vegetační dobu, proto je potřeba si včas sazenice předpěstovat. Výsev se provádí v únoru a nejpozději v březnu. Vyžaduje hlinité, středně těžké půdy s vysokým obsahem organické hmoty a s dobrou zásobou vápníku. V průběhu vegetace celer listový vytváří růžici jemných, aromatických, 60–70 cm vysokých listů s 30–40 vegetačními vrcholy.
Nať sklízíme od konce léta postupně nebo na podzim jednorázově, těsně nad srdíčky. Kořen, který ponecháme v zemi přikryjeme na zimu slámou. Na jaře vyraší a můžeme opět sklízet listy, dokud nevyběhne do květu. Nebo bulvy po sklizni na podzim uložíme do sklepa nebo pařeniště. V prosinci začneme s rychlením, bulvy dáme těsně vedle sebe do bedýnek do lehčí pařeništní zeminy a umístíme je v místnosti s teplotou 12-16°C a na světlo. Až do jara tak můžeme sklízet čerstvou nať.
Nať obsahuje aromatickou silici, která příznivě ovlivňuje látkovou výměnu a povzbuzuje chuť k jídlu, používá se jako koření do polévek omáček, masa a dalších pokrmů. Zelenou nať používáme i ke zdobení salátů.
LISTOVÝ výsev: leden až únor do skleníku, truhlíku vegetační doba od výsadby je 70 - 80 dnů
Popis výrobce semen, SEMO: Listový celer vytvářející růžici jemných aromatických listů výšky 60 – 70 cm s 30 – 40 cm dlouhými vegetačními vrcholy. Nať se sklízí od konce léta postupně nebo na podzim jednorázově. Snáší i opakovanou sklizeň ořezem, ochotně obrůstá a poskytuje další sklizně. Je vhodná k sušení i mražení.