Půdní reakce

 pH / KCI

Půdní reakce:

Zvláště vhodné pro:

4,5 – 5,0 pH

 

Silně kyselá  skoro bez vápníku

 

Azalky, kamélie, hortenzie, vřesy, borůvky,

 

5,1 – 5,5 pH

 

Kyselá  má nedostatek vápníku

 

Většinu ovocných stromů, jahody, brambory, rajčata, dyně, okurky.

 

5,6 – 6,5 pH

 

Slabě kyselá - mírný nedostatek vápníku

 

 

Téměř všechny druhy stromů, keřů, květin a zelenin. 

 

6,6 – 7,2 pH

 

Neutrální  má akorát vápníku

 

7,3 – 8,0 pH

 

Zásaditá (alkalická)  nadbytek vápníku.

 Karafiáty, zimní fialy, ostrožka, košťálové zeleniny a většinu alpínek.