Physalis peruviana bujně roste a bohatě plodí. Na jedné rostlině dozraje i více jak 70 plodů. Plody dozrávají v světle zeleném kalichu, v miniaturním lampionku. Plody, bobule velikostí třešní jsou lahodné, aromatické, sladkokyselé s chutí jahod a vůní ananasu. Jsou žluto oranžové barvy. Bobule se musí nechat plně vyzrát. Pak se jedí syrové, nebo v ovocných salátech, na dortech, v cukrovinkách nebo namáčené v horké čokoládě. Výborné jsou z nich marmeláda, kompot, výborné jsou kandované, sušené nebo želé.
Mochyně jedlá, mochyně ovocná, Inka třešeň, Physalis peruviana, - letnička jedlá forma této teplomilné rostliny vyžaduje teploty nad 15°C. Vyžaduje slunné polohy až polostín, a ochranu před větrem. Žádá lehčí a humózní půdy. V těžších půdách se rostlina opožďuje v růstu a bobule špatně dozrávají. Rostlina se hodně rozroste a rozvětví, proto je třeba ji přivázat k opoře. Vyvazování a vyštipování rostliny má vliv i na počet a velikost plodů. Mochyně pěstovaná na venkovním stanovišti vyžaduje zálivku především v suchém období. Pokud ji pěstujete v nádobách, pak je třeba rostlinu pravidelně zalévat bez ohledu na počasí. Pravidelná závlaha je potřebná hlavně v době růstu. Rostliny zalévejte ráno nebo na večer přímo ke kořenům. Aby byla rostlina stále vitální, odolnější a maximálně využila násadu plodů, pravidelně hnojíme nejlépe kapalnými hnojivy v zálivce. Rostliny kvetou hnědožlutě a po odkvětu vytvářejí v žlutooranžovém srostlém kalichu (lampiónku) po jediné, stejně zbarvené bobuli velikosti velké třešně. Plody mochyně je třeba nechat pořádné vyzrát a sklízejí se až v plné zralosti. Otrhávají se i s ochranným kalichem, ve chvíli kdy se jeho barva mění ze světle zelené do žlutohnědé, až kalich zasychá a puká. Plody nenechávejte přezrávat, protože pak praskají a jsou napadány hnilobami.
Physalis peruviana bujně roste a bohatě plodí. Na jedné rostlině dozraje i více jak 70 plodů. Plody dozrávají v světle zeleném kalichu, v miniaturním lampionku. Plody, bobule velikostí třešní jsou lahodné, aromatické, sladkokyselé s chutí jahod a vůní ananasu. Jsou žluto oranžové barvy. Bobule se musí nechat plně vyzrát. Pak se jedí syrové, nebo v ovocných salátech, na dortech, v cukrovinkách nebo namáčené v horké čokoládě. Výborné jsou z nich marmeláda, kompot, výborné jsou kandované, sušené nebo želé.