Kotvičník

Semínka kotvičníku máme v prodeji celoročně. 
Rostliny kotvičníku prodáváme od konce dubna do července.
Kotvičníková nať ze sklizně srpen 2023 je už v prodeji.

17. Aztécký cukr

Aztécký cukr

50 Kč

Lippia dulcis.
Je vhodná jak pro diabetiky, tak pro všechny, co chtějí zhubnout pár kilogramů nebo jen jako náhradu rafinovaného cukru. I když se tato rostliny používá jako náhražka cukru, neobsahují žádné kalorie.Tento druh aztéckého cukru je speciálně vyšlechtěn,aby neobsahoval kafrovou příchuť.

Dostupnost: v prodeji

Množství

Lipie sladká je velmi atraktivní užitková rostlina pro pěstování zejména v závěsných květináčích, koších a truhlících, protože vytváří mohutné převisy. Používá se jako náhrada cukru Lipie je vhodná jak pro diabetiky, tak pro všechny, co chtějí zhubnout pár kilogramů nebo jen jako náhradu rafinovaného cukru. I když se tato rostliny používá jako náhražka cukru, neobsahují žádné kalorie.Tento druh aztéckého cukru je speciálně vyšlechtěn,aby neobsahoval kafrovou příchuť.Ve Střední Americe je doporučována při léčbě nemocí průdušek a kašle.

Její sladce chutnající listy příjemně voní , používají se ke slazení čaje a jiných nápojů. Dále se přidává do salátů nebo konzumována jako cukroví.Sladivost rostliny vzrůstá pokud má rostlina dostatek slunce a nasuší se.

Pěstovat ji lze jako tzv. přenosnou rostlinu, od jara do podzimu na slunečném místě v zahradě, lodžii apod. Na zimu ji přemístíme do bytu na světlé místo,kde přezimuje při pokojové teplotě, ale bez problémů toleruje i teplotu 8 - 10°C při mírné zálivce.Zemina propustná hlinito-písčitá.

15