Plodem mochyně je hladká bobule, která připomíná malé žluté rajčátko o průměru 1-2 cm. Plody se konzumují syrové (po odstranění kalicha), používají se do ovocných salátů, jako ozdoba k zákuskům, namáčí se do čokolády. Dá se z nich připravit marmeláda, kompot nebo rosol, suší se.
Stejně jako rajče obsahuje velké množství malých semínek. Je jasně žlutá a má sladkokyselou chuť. Na plodu mochyně je nejnápadnější její obal – tenoučký a suchý kalich, obecně známý „lampionek“ , který je k bobuli přirostlý. Kalich je pískově žlutý, když dozraje, je světle hnědý.
Pokud je plod ponechán uvnitř obalu, jeho životnost při běžné pokojové teplotě je 30 až 45 dní, při teplotě okolo 5 °C vydrží až několik měsíců. V ledničce plody rychleji vysychají a vydrží asi tři týdny.
Plody mochyně peruánské jsou bohaté především na vitamin A a C, dále na karotenoidy, organické kyseliny a cukry. Jsou močopudné, zlepšují látkovou výměnu, čerstvá šťáva z nich potlačuje svědění. Na koupelové kúry proti revmatizmu lze použít i nať včetně kalichů rostliny.