Polníček je chuťově podobný hlávkovému salátu, ale je mnohem výživnější a bohatší na vitaminy. Dá se pěstovat a sklízet téměř po celý rok.Kozlíček polníček se používá podobně jako hlávkový salát. Má křehké zelené listy a velmi dobře odolává mrazu, takže se dá průběžně sklízet prakticky celou zimu.
Obvykle jej vyséváme v druhé polovině sezony pro pozdní sklizeň, kdy už je čerstvé listové zeleniny málo. Polníček obsahuje velké množství vitaminu C (více než citron!) a také vitaminů A a E a betakarotenu. Z minerálních látek je výrazně zastoupeno železo, ale i hořčík, draslík, vápník a kyselina listová (důležitá v těhotenství). Díky obsahu vitaminů je polníček vhodný pro posílení imunity, jeho požívání podporuje krvetvorbu a aktivuje látkovou přeměnu v buňkách. Pomáhá také zvyšovat odolnost proti stresu, zlepšuje soustředění i výkonnost a celkově posiluje duševní vitalitu.
Polníček je chuťově podobný hlávkovému salátu, ale je mnohem výživnější a bohatší na vitaminy. Dá se pěstovat a sklízet téměř po celý rok.Kozlíček polníček se používá podobně jako hlávkový salát. Má křehké zelené listy a velmi dobře odolává mrazu, takže se dá průběžně sklízet prakticky celou zimu.