Celer řapíkatý

Celer řapíkatý

8 Kč

Pěstování sazenic, výsadba a další ošetření je obdobné jako u bulvového celeru, ale pěstuje se jako naťová zelenina. Od bulvového se liší stavbou listu, má velmi tlustý řapík a hlízy jsou drobné.

Dostupnost: od poloviny dubna

Množství

Řapíkatý celer má být křehký s výraznou aromatickou chutí a dobře vybělený. Proto se jeho řapíky chrání před sluncem. Nejjednodušší způsob bělení spočívá v tom, že se řapíky nahoře těsně pod listy sváží lýkem nebo provázkem a přihrnou se zeminou. Tímto způsobem bělení mohou ale řapíky přijmout od země půdní pach. Proto se doporučuje vhodnější metoda. Když jsou řapíky 30-40 cm vysoké obalí se lepenkou nebo černou folií na dobu 3 týdnů tak, aby venku zůstaly pouze špičky listů. Po uplynutí této doby lze řapíkatý celer sklízet a použít v kuchyni - buď syrový nebo ve slané vodě vařený se upravuje na salát nebo jako příměs do salátů, případně jej lze upravit jako samostatné jídlo.

7

Vlastnosti

Balení
Trs rostlin